| Kontakt

Du er alltid velkommen til å kontakte oss på barnemat@no.nestle.com eller på telefon 800 80 730.

| WHO-koden

barnemat

WHO anbefaler morsmelk som eneste næring de første 6 månedene. Nestlé støtter fullt ut både dette og fortsatt amming kombinert med innføring av variert kost i henhold til råd fra helsestasjon eller fastlege.

Fortsett

Nestlé – for alle barns rett til
en god start på livet siden 1886

Det begynte som en personlig drøm

Som barn i Frankfurt opplevde vår grunnlegger Henri Nestlé et av de store folkehelseproblemene tidlig på 1800-tallet – barnedødeligheten. På den tiden var spedbarnsdødeligheten på hele 15–20 prosent. Fem av Henris egne søsken døde som barn. En av årsakene, ved siden av infeksjoner og et mangelfullt helsevesen, var at det den gangen ikke fantes noen sikker erstatning for morsmelk, hvis den av ulike grunner ikke var tilstrekkelig. Det er mot denne bakgrunnen vi må se den oppfinnelsen som Henri Nestlé utviklet i voksen alder som apoteker i Sveits. Hans morsmelkerstatning fikk gullmedalje på verdensutstillingen i 1871 for sin betydning i kampen mot barnedødelighet.

Siden den tid har Nestlé vokst og blitt et stort selskap, men vi arbeider videre i ånden til vår grunnlegger, med stor omsorg for de små detaljene og med drømmen intakt: Alle barn har rett til en god start på livet.

Verdensvanthet med sans for det lokale

En av fordelene ved å være en del av et internasjonalt selskap er at vi kan ta del i kunnskap og erfaringer fra forskere, ernæringsfysiologer, barneleger og kokker fra hele verden. Smak og vaner er forskjellige i forskjellige kulturer, men barnas grunnleggende behov er de samme.

Vi fyller kontinuerlig på med nye oppskrifter, spennende vitenskapelige funn og innsikter. Selv om Nestlé har virksomhet over hele verden, er vi et lokalt selskap til hverdags. En stor del av grøten vår lages for eksempel i Skåne i Sverige, og all barnemat på glass produseres i Finland – alltid etter norske favorittoppskrifter. Det nordiske hovedkontoret ligger i København.

Gode kokker vet at riktige råvarer er nøkkelen til sunn og god mat. Det gjelder også for maten vår. Våre kokker lager bare mat av råvarer fra kontrollerte leverandører som vi har kjent i mange år. Det er for den kommende generasjonen vi lager mat. Derfor følger vi maten nøye, hele veien fra åkeren til produksjon og emballasje.

Barn utvikler seg på en helt fantastisk måte de første årene. Og all maten vi lager, følger denne utviklingen – fra barnets første møte med smaksporsjoner til han eller hun sitter med deg ved middagsbordet og spiser sammen med hele familien.