Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Amming

Hvordan ammer man en nyfødt?

Amming er den beste starten du kan gi babyen din. Med litt trening vil du snart finne rutinen som fungerer best for dere begge. Vi gir deg litt veiledning om hvordan du kommer i gang, hvordan du kan bli komfortabel og hvordan du kan sørge for at babyen får nok å spise når den ammes.

Hva bør du spise når du ammer?

På lik linje som det var viktig å spise riktig mens du var gravid, er det viktig at du fortsetter med det mens du ammer. Her er noen tips du må huske på når du tilpasser deg livet som ammende mor.

Hvor ofte skal jeg amme?

Å begynne å amme det nyfødte barnet ditt kan være en intens periode og det kan ta tid før du blir kjent med hverandre og melkeproduksjonen din har startet tilstrekkelig.

Hvor lenge bør jeg amme?

Det er opp til deg og babyen din å bestemme når du vil slutte å amme. Det er ingen riktig eller feil måte å slutte ammingen på. For noen mødre og barn er det naturlig at hyppigheten av amming gradvis avtar når barnet vokser og begynner å spise annen mat. Hvis du foretrekker å amme babyen din, er det ingen grunn til å slutte å amme helt.

10 fakta om hvordan morsmelk er sammensatt

Morsmelk er den beste maten for alle nyfødte barn. Den er perfekt sammensatt, passelig varm, lett tilgjengelig og enkel å fordøye. Morens melk er tilpasset barnet og beskytter også mot infeksjoner. Morsmelken er i tillegg tilpasset hvordan det lille barnet vokser og næringsbehovet.

En guide til amming - video

Lurer du også på hvordan du ammer din nye baby? Mødrene du har sett, får det kanske til å se så lett ut som om det er det mest naturlige i verden Amming er en naturlig ting å gjøre, men for mange mødre og babyene deres kommer det ofte ikke naturlig i starten. Ikke bekymre deg, for det er helt normalt å trenge veiledning og støtte. Vi håper at du vil finne videoen og den trinnvise guiden nyttig.

Amming er den beste starten

Først etter seks måneder må du gi annen mat i tillegg til morsmelk, men det er bra om morsmelk er en del av kostholdet hele det første året eller lenger mmingen er en unik stund for ømhet og nærhet - nyt den.

Human Milk Oligosakkarider – en av morsmelkens nøkkelingredienser

Forskere har nylig kartlagt funksjonen av en av morsmelkens nøkkelingredienser – nemlig Human Milk Oligosakkarider (HMOs), HMOs er den tredje største komponenten i morsmelk (bortsett bra vann), og det unike med disse er at det faktisk gir det ammede barnet en effektiv infeksjonsbeskyttelse, i hver eneste dråpe morsmelk. Her er noen fakta om HMOer, som vi synes er veldig spennende!

Hvor mye betyr protein for spedbarnets utvikling?

De siste årene har forskningen om morsmelk gått fremover. Ny kunnskap viser hvor komplekst og avansert den ernæringsmessige sammensetningen er forbundet med barnets varierende behov. Det næringsstoffet som endres mest, er protein.

Babyens 3 første måneder

Morsmelken tilfører barnet ditt all næringen det behøver i løpet av det første halvåret. Morsmelk er i tillegg unikt tilpasset for hvert enkelt barn og bidrar med antistoffer som beskytter barnet mot infeksjoner. Du bør derfor amme så lenge det føles naturlig for deg og barnet ditt.

Søk

Har du fortsatt ikke funnet
hva leter du etter?

Prøv vår nye søkemotor. Vi har alltid noe å tilby deg.