Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikkel
X
Frukt og bær – en viktig del av barnets kost!

Frukt og bær – en viktig del av barnets kost!

 

Nordiske kostholdsundersøkelser viser at nesten alle ettåringer får i seg dagsbehovet av frukt og bær hver dag. Men når barnet vokser, får mer vilje og ikke alltid tilbringer hele tiden sammen med foreldrene, reduseres inntaket.

18. juni 2017

Frukt og bær er viktige kilder til vitamin C, mineralstoffer som kalium, kostfiber som er bra for mage- tarmkanalens funksjon og antioksidanter, karotenoider og flavonoider.

Frukt og bær inneholder også mye næringsstoffer i forhold til energiinnholdet. Enkle metoder for å holde ved like spising av frukt og bær etter ettårsalderen er for eksempel å blande frukt og bær til smoothie eller blande i frukt og bær i yoghurt, grøt o.l. Det fins også mange ferdige typer smoothie som er tilpasset barn. Det du bør tenke på om du blander selv er å ikke tilsette sukker slik at barnet venner seg til altfor søt smak.

Les mer

Min Nestlé Club

Å ha et lite barn er fantastisk, men å være forelder innebærer også utfordringer og en hel del stress. Som medlem i klubben får du ta del av tips og idéer tilpasset barnets alder. I tillegg kan du bestille gratis smaksprøver samt få unike rabatter og tilbud.

  • Personlig innhold som er tilpasset barnets alder
  • Gratis smaksprøver
  • Rabatter og tilbud

Bli medlem

Lignende innhold