Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikkel
X
Grøtfrokost er sunt for barnet

Grøtfrokost er sunt for barnet

 

Der er gode grunner til å tidlig introdusere gode frokostvaner for barna: dels behøver førskolebarn mye energi for å holde orken oppe frem til formiddagsmaten, dels kan dårlige frokostvaner føre til generelt dårligere matvaner.

20. juni 2017

I den store, amerikanske kostundersøkelsen "National health and nutrition examination survey" kommer det frem at barn som spiser en sunn frokost også utvikler allment sunnere matvaner. Det har også vist seg å være enklere å få til en næringsmessig god frokost med fiber, frukt og kalsium dersom den inkluderer noen for for korn, og å inkludere grøt eller kornblanding i frokosten er en bra start på dagen. Mange barn er trøtte på morgenen og har dårlig matlyst, så et tips er å dele opp frokosten i to deler: servér grøt eller kornblanding hjemme og ta med en brødskive, frukt eller smoothie til barnehagen.

Fakta fra undersøkelsen

  • Skolebarn som spiste en godt sammensatt frokost spiste en bedre sammensatt kost utover hele dagen og hadde totalt lavere fettinntak. De hadde også lavere BMI enn barna som hoppet over frokosten.
  • Det finnes en tydelig kobling hos voksne mellom å spise en normalstor frokost og ha en allment sunn livsstil og høyere grad av fysisk aktivitet.

Les mer

Min Nestlé Club

Å ha et lite barn er fantastisk, men å være forelder innebærer også utfordringer og en hel del stress. Som medlem i klubben får du ta del av tips og idéer tilpasset barnets alder. I tillegg kan du bestille gratis smaksprøver samt få unike rabatter og tilbud.

  • Personlig innhold som er tilpasset barnets alder
  • Gratis smaksprøver
  • Rabatter og tilbud

Bli medlem

Lignende innhold