Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikkel
X
Om Nestle - Det begynte som en personlig drøm

Historien vår - Nestlé grøt siden 1867

 

Les hvordan alt startet med vår grunnlegger Henri Nestlé sitt prisbelønnede produkt som skulle bekjempe et folkehelseproblem

26. september 2018

Barnedødeligheten var høy i Europa på 1860-tallet: 15-20% av småbarn hadde lav sannsynlighet for å overleve. Henri Nestlé, en visjonær mann med en lidenskap for vitenskap, begynte å lete etter ernæringsløsninger for å redusere barnedødeligheten.

Fem av Henris egne søsken døde som barn. En av årsakene, ved siden av infeksjoner og et mangelfullt helsevesen, var at det den gangen ikke fantes noen sikker erstatning for morsmelk, hvis den av ulike grunner ikke var tilstrekkelig. 

I 1867 oppfant Henri Nestlé et melke- og frokostblandingsprodukt som het Farine Lactée, for å redde livet til naboens premature guttebaby, kalt Wanner. Dette var starten av den første ernæringsmelken basert på korn -den første vellingen. Stolt av produktet sitt satte han navnet sitt på det, og varemerkeberettiget det nå berømte Nestlé-fugleredet. Henri Nestlé fortsatte sin forskning for å utvikle og forbedre sine produkter og han introduserte kvalitets- og hygiennormer lenge før de var obligatoriske.

Henri Nestlés revolusjonerende produkt gikk ikke ubemerket hen og fikk stor anerkjennelse i det medisinske samfunnet. Produktene spredte seg raskt over hele verden og i 1928, etter å ha introdusert vitaminer i oppskriften, ble produktet hans tildelt Nobels pris. Et viktig mål var oppnådd: det var nå sikrere å gi barn mat hvis de ikke kunne ammes.

Vi er trygge for å feire mer enn 150 år med vår grunnleggers produkt - et komplett favorittmåltid som møter de ernæringsmessige behovene til de aller minste!
 

Les mer

Lignende innhold
Søk

Har du fortsatt ikke funnet
hva leter du etter?

Prøv vår nye søkemotor. Vi har alltid noe å tilby deg.