Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikkel
X
hmo leche materna destacado

Human Milk Oligosakkarider – en av morsmelkens nøkkelingredienser

 

Forskere har nylig kartlagt funksjonen av en av morsmelkens hovedingredienser – nemlig Human Milk Oligosakkarider (HMOs).

20. juli 2018

Som vi vet er morsmelk det beste for barnet, ettersom morsmelk gir en perfekt balansert diett og er tilpasset etter barnets vekst og næringsbehov. Visste du at morsmelk ikke bare inneholder næring, men også komponenter som har å gjøre med immunforsvaret å gjøre? Utenom næringsemnene som protein, fett, karbohydrater, mineraler og vitaminer, så inneholder morsmelken også mange immunforsvarsrelaterte emner, slik som oligosakkarider.


Forskere har nylig kartlagt funksjonen av en av morsmelkens nøkkelingredienser – nemlig Human Milk Oligosakkarider (HMOs), HMOs er den tredje største komponenten i morsmelk (bortsett bra vann), og det unike med disse er at det faktisk gir det ammede barnet en effektiv infeksjonsbeskyttelse, i hver eneste dråpe morsmelk. Her er noen fakta om HMOer, som vi synes er veldig spennende! Her er noen interessante fakta om HMOs:

  • HMOs en unik hovedingrediens som naturlig finnes i morsmelk.
  • HMOs er ingen energikilde i morsmelken og bidrar ikke med næring, men spiller en nøkkelrolle i ditt barns immunforsvar.
  • Der finnes hundrevis HMOs i morsmelk, og én er mer allminnelig enn alle de andre, og to av de utgjør 40% av den totale mengden HMOs.
  • HMOs støtter ditt barns immunforsvar – mellom 70 -80 % av ditt barns immunforsvar finnes i tarmen.
  • HMOs hjelper de gode bakteriene med å vokse i barnets tarm, noe som gir mindre plass for de dårlige bakteriene.
  • HMOs er smarte – de kan påvirke visse skadelige bakterier som kommer inn i kroppen og sørge for at de ikke gjør skade på barnet ditt.

Les mer

Lignende innhold
Søk

Har du fortsatt ikke funnet
hva leter du etter?

Prøv vår nye søkemotor. Vi har alltid noe å tilby deg.