Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikkel
X
Hvor mye betyr protein for spedbarnets utvikling?

Hvor mye betyr protein for spedbarnets utvikling?

 

De siste årene har forskningen om morsmelk gått fremover. Ny kunnskap viser hvor komplekst og avansert den ernæringsmessige sammensetningen er forbundet med barnets varierende behov. Det næringsstoffet som endres mest, er protein.

17. juni 2017

I starten, når barnet vokser fort, inneholder morsmelken relativt mye protein. Deretter reduseres mengden i takt med at barnet vokser langsommere og andre behov tar større plass. En annen årsak til at mengden protein i morsmelken synker når barnet blir større, henger sammen med den mengden som barnet orker å spise. De første månedene i livet dier barnet små mengder morsmelk om gangen, og derfor er innholdet av protein høyere. Når barnet blir eldre og får i seg større mengder morsmelk, synker proteininnholdet slik at det er optimalt i forhold til barnets behov.

Det er den unike kvaliteten på proteinet i morsmelken som gjør den så spesiell

Protein er oppbygd av mindre komponenter som kalles aminosyrer. Hver enkelt aminosyre spiller en spesiell rolle for barnets helse og utvikling. Derfor trengs det forskjellige mengder av de ulike aminosyrene. Det er kombinasjonen av disse aminosyrene, i respektive mengde, som ligger til grunn for hvordan man definerer kvaliteten på et protein. Det er for eksempel svært stor forskjell på proteinkvaliteten i kumelk og proteinkvaliteten i morsmelk. Det dreier seg ikke om bedre eller dårligere kvalitet, men de er skapt for å løse ulike oppgaver; kalver skal vokse raskere enn det som er sunt for mennesker, derfor er det stor forskjell på kumelk og morsmelk.

Nestlé driver spesiell forskning om protein og barns utvikling

Helt siden Henri Nestlé ble tildelt en gullmedalje ved verdensutstillingen i 1871 for sin innsats i kampen mot barnedødelighet, har Nestlé drevet forskning om sammenhengen mellom barn, mat og helse. Betydningen av protein har de siste årene vist seg å være større enn tidligere antatt.

Les mer

Min Nestlé Club

Å ha et lite barn er fantastisk, men å være forelder innebærer også utfordringer og en hel del stress. Som medlem i klubben får du ta del av tips og idéer tilpasset barnets alder. I tillegg kan du bestille gratis smaksprøver samt få unike rabatter og tilbud.

  • Personlig innhold som er tilpasset barnets alder
  • Gratis smaksprøver
  • Rabatter og tilbud

Bli medlem

Lignende innhold