Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikkel
X
Kan barnet spise jordbær og røde bær?

Kan barnet spise jordbær og røde bær?

 

Av og til hører vi at man skal være forsiktig med å gi røde bær og andre røde matvarer som tomater til små barn. En av grunnene kan være at man tidligere trodde at røde bær kunne gi allergiske reaksjoner og utslett.

20. juni 2017

Enkelte barn med eksem eller ømfintlig hud kan reagere litt på røde bær eller tomater og ketsjup. Det skyldes at de inneholder stoffer som kan irritere huden eller magen. Men det er ytterst uvanlig å reagere allergisk på disse matvarene.

Hvis du ser at barnet får litt prikker av matvaren, kan du vente en stund med å gi matvaren, og så prøve igjen.

Det er ikke noe belegg for at man skal vente med å gi bringebær og jordbær i mindre mengder til små barn. Ferske bringebær og jordbær inneholder blant annet C-vitamin, som kan øke opptaket av jern i maten, så det passer godt å gi etter måltidet.

Moste bringebær eller jordbær passer fint å blande med most banan eller eplemos og ha på grøten eller kanskje på yoghurt når barnet er litt eldre.

Les mer

Min Nestlé Club

Å ha et lite barn er fantastisk, men å være forelder innebærer også utfordringer og en hel del stress. Som medlem i klubben får du ta del av tips og idéer tilpasset barnets alder. I tillegg kan du bestille gratis smaksprøver samt få unike rabatter og tilbud.

  • Personlig innhold som er tilpasset barnets alder
  • Gratis smaksprøver
  • Rabatter og tilbud

Bli medlem

Lignende innhold