Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikkel
X

Knep for å lykkes med frukt og grønnsaker!

 

De fleste kjenner seg igjen i at det er vanskelg å få i smårollingene tilstrekkelig med grønnsaker, les mer om noen tips for å lykkes her.

14. mars 2018

De fleste foreldre kjenner seg igjen i at det er vanskelig å få smårollingene til å spise tilstrekkelig med grønnsaker, noe som kan skape frustrasjon rundt matbordet. Vi vet jo hvor viktig det er å gi barnet et næringsrikt kosthold, men det kan føles umulig når barnet rett og slett nekter! Vi i Nestlé NaturNes ønsker å hjelpe ved å alltid tilby en høy andel av grønnsaker i vår barnemat, basert på nøye utvalgte og økologiske råvarer, slik at de bare ”sniker seg med”.

Andre gode tips:

  • Begynn i god tid – om man tilvenner barnet å spise flere ulike typer av grønnsaker fra tidlig av så kan det gjøre det mindre kresent senere.
  • Vær et forbilde – det er viktig å spise grønnsaker sammen med barna, fordi barna imiterer foreldrene og når de ser at andre spiser så vil de også lettere spise selv.
  • Utnytt sulten – en liten skål med myke grønnsaker som barnet selv kan plukke med før middagen serveres kan fungere veldig bra!
  • Kutt grønnsakene i passelige biter, og kanskje i morsome former om du har tid? Det gjør det morsommere og lettere å få i seg!
  • Ha tålmodighet – alle barn er ulike og det tar tid å tilvenne seg. Det gagner ingen å presse på for mye, og er noe som kan skape mer vegring. Ha grønnsaker tilgjengelig på matbordet, så blir det nok en liten favoritt til slutt

Les mer

Lignende innhold