Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikkel
X

Knep for å lykkes med frukt og grønnsaker!

 

De fleste kjenner seg igjen i at det er vanskelg å få i smårollingene tilstrekkelig med grønnsaker, les mer om noen tips for å lykkes her.

14. mars 2018

De fleste foreldre kjenner seg igjen i at det er vanskelig å få smårollingene til å spise tilstrekkelig med grønnsaker, noe som kan skape frustrasjon rundt matbordet. Vi vet jo hvor viktig det er å gi barnet et næringsrikt kosthold, men det kan føles umulig når barnet rett og slett nekter! Vi i Nestlé NaturNes ønsker å hjelpe ved å alltid tilby en høy andel av grønnsaker i vår barnemat, basert på nøye utvalgte og økologiske råvarer, slik at de bare ”sniker seg med”.

Andre gode tips:

  • Begynn i god tid – om man tilvenner barnet å spise flere ulike typer av grønnsaker fra tidlig av så kan det gjøre det mindre kresent senere.
  • Vær et forbilde – det er viktig å spise grønnsaker sammen med barna, fordi barna imiterer foreldrene og når de ser at andre spiser så vil de også lettere spise selv.
  • Utnytt sulten – en liten skål med myke grønnsaker som barnet selv kan plukke med før middagen serveres kan fungere veldig bra!
  • Kutt grønnsakene i passelige biter, og kanskje i morsome former om du har tid? Det gjør det morsommere og lettere å få i seg!
  • Ha tålmodighet – alle barn er ulike og det tar tid å tilvenne seg. Det gagner ingen å presse på for mye, og er noe som kan skape mer vegring. Ha grønnsaker tilgjengelig på matbordet, så blir det nok en liten favoritt til slutt

Les mer

Lignende innhold
Søk

Har du fortsatt ikke funnet
hva leter du etter?

Prøv vår nye søkemotor. Vi har alltid noe å tilby deg.