Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikkel
X
Kommuniser med barnet

Kommuniser med barnet

 

Å forme ord med munnen er motorisk sett nokså komplisert og krever at barnets tunge og muskler er i en bestemt utviklingsfase. Men lenge før denne fasen forstår barnet veldig mange ord, og av og til kan det være frustrerende for barnet ikke å kunne uttrykke dem selv. Med babytegn kan du lære barnet å kommunisere før det har lært seg å forme de ordene det så gjerne vil uttrykke.

18. juni 2017

Smart med tegn

  • morsomt å forstå hva barnet tenker på
  • unngå frustrasjon
  • bra for språkutviklingen
  • morsom måte å ha kontakt på

Babytegn er samme tegn som brukes av døve barn. Det er et enklere tegnspråk. Du kan begynne å lære barnet tegn allerede i 5–6-månedersalderen. Rundt 8–9 måneder pleier barna å begynne å svare med tegn.

Ved hjelp av tegnene vil du få greie på hva barnet tenker og ønsker lenge før barnet kan fortelle det med ord. Viktige tegn kan være for eksempel "mer", for mer mat, eller "sove", når barnet er trøtt.

Som du kanskje har merket er sanger med tegn, som Lille Petter edderkopp, veldig populære hos barn. Babytegn hjelper med å konkretisere språkutviklingen for barnet. Nærheten barn–voksen stimuleres selvfølgelig også, ettersom dere kan kommunisere tydeligere med hverandre og ha det morsomt sammen.

Her kan du lese mer om babytegn

Les mer

Lignende innhold
Søk

Har du fortsatt ikke funnet
hva leter du etter?

Prøv vår nye søkemotor. Vi har alltid noe å tilby deg.