Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikkel
X

Nestlé feirer den internationale Ammingsuken

 

Vi ønsker å feire den internasjonale ammingsuken - og hedre alle ammende mødre og de støttende fedre/partnere. Retten til å amme barnet ditt når som helst og hvor som helst er noe som vi hos Nestlé støtter. Nedunder kan du lese mer om den fantastiske morsmelken og bli inspireret av disse foreldrenes erfaringer med amming.

20. juli 2018

Min mor kunne ikke amme meg, noe hun synes var tungt, så da alt gikk bra for meg og den lille datteren min ble jeg så lettet! Ammingen kom i gang med hjelp av brystskjold, og det var så fint. Jeg kunne amme henne i fire gode måneder før jeg plutselig ble syk og fikk medisin som desverre gjorde at vi måtte stoppe og  introdusere alternativ mat. Jeg gråt mange dager, men fikk allikevel nesten den samme nærheten som vi hadde med ammingen, og heldigvis aksepterte det lille nurket mitt overgangen uten problemer. Kanskje merket hun at det var en nødsituation og at mamma ikke kunne gjøre noe annet -  mitt kloke barn!

Sofia, mamma til Tove

 

Som pappa ville jeg gjerne hjelpe til og være en del av ammingen. Det var vanskelig for kjæresten min i starten, og jeg googlet masse for å finne gode råd, men da alt gikk som det skulle skjønte vi hvor praktisk amming er! Vi har alltid reist mye, og ønsket å fortsette å ha mulighet til det, så i løpet av de første 6 månedene hadde Alfred allerede vært på tre forskjellige reiser med oss. Å fly med små barn er ikke alltid så lett, men vi hadde hørt at amming hjelper mot trykket i ørerne og vi prøvde å planlegge turen slik at  Alfred var sulten og skulle ammes ved start og landing. I mellomtiden var det bøker, leketøy og kos som var underholdning. Litt vanskelig, men det gikk! Glem ikke neserenser og nesespray, samt masse våtservietter!

Jonas, pappa til Alfred

 

Jeg elsket å amme fra første øyeblikk! Selvfølgelig var det vanskelig å få det til å fungere i starten, men etter ca. 2 uker fungerte det bra. Jeg ammet sønnen min i 6 måneder og så hadde jeg ikke mer melk, men det gikk greit for både meg og Oscar.

Julia, mamma til Oscar

 

 

Endelig er lillebror Fabian her, som alltid er glad og fornøyd og som følger med på mange eventyr. Amming er ikke et problem med Fabian, men det var det med storebror Leon, som ble født for tidlig. Det var så utfordrende og tøft.

Hver gang han skulle ha mat, måtte jeg først veie han, så amme, og så veie han igjen for å se hvor mye han hadde spist. Videre sondematet jeg resten mens han sov og til slutt måtte jeg pumpe for å ha mat til neste måltid. Alt tok så lang tid og det var enklere å holde seg hjemme når jeg ga mat, men nå kan jeg amme hvor som helst og det føles så greit og enkelt. Tenke seg så vidt forskjellige opplevelser med begge barna!

Cecilia, mor til Leon og Fabian

 

Jeg er veldig takknemlig for at vår amming har fungert. Det var så imponerende at lille Alba visste akkurat hva hun skulle gøre da hun ble lagt på brystet mitt for første gang etter fødselen. Jeg er overrasket over at det har vært så naturlig for meg å amme helt fra starten, både hjemme og andre steder. Heldigvis har jeg også visst at det har været sosialt akseptert å amme hvor jeg vil, eller så har jeg vært så fokusert på det lille nurket i fanget at jeg har helt lukket omverden ute. Det er en fantastisk tilfredsstillende følelse å kunne gi barnet sitt full næring fra sin egen kropp, akkurat som mødrene i urtiden. Ingen skal skjemmes av amming - det er blant det mest naturlige som finnes!

Birgitta, mamma till Alba

Les mer

Lignende innhold
Søk

Har du fortsatt ikke funnet
hva leter du etter?

Prøv vår nye søkemotor. Vi har alltid noe å tilby deg.