Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikkel
X
Protein – byggesteiner for barnets kropp

Protein – byggesteiner for barnets kropp

 

Protein er nødvendig for tilvekst og vedlikehold av kroppen. Det er for eksempel en viktig bestanddel i alle muskler og finnes også i bittesmå mengder i andre stoffer.

18. juni 2017

Nesten alle hormoner og enzymer som er del i en mengde forskjellige prosesser i kroppen, inneholder proteiner. Hvis du spiser mer protein enn det kroppen behøver for tilfellet, til oppbygging og reparasjon, brukes overskuddet som energi. Denne energien brukes til forbrenning eller omdannes til fett, noe som innebærer at det ikke er noen fordel å spise mer protein enn kroppen behøver i det daglige arbeidet.

I løpet av det første året behøver barnet et ganske lavt proteininnhold i maten. Morsmelken inneholder ganske lite protein og er perfekt sammensatt. Fra ett års alder anbefales det at 10 - 15 % av kaloriene man spiser kommer fra protein. Det bruker å være enkelt å få til siden man nesten aldri får i seg for lite protein. Kjøtt, fisk, egg, bønner, linser, erter og melk, eller produkter basert på disse råvarene, er gode proteinkilder. Vi får knapt en tredjedel av proteininntaket fra bakevarer og andre produkter av hvete, havre, rug eller bygg. Det er minst energi i mat som inneholder mye vann.

Les mer

Lignende innhold
Søk

Har du fortsatt ikke funnet
hva leter du etter?

Prøv vår nye søkemotor. Vi har alltid noe å tilby deg.