Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikkel
X
Protein er kroppens byggesteiner

Protein er kroppens byggesteiner

 

Proteinets viktigste oppgaver er tilvekst og vedlikehold.

17. juni 2017

Om du spiser mer protein enn kroppen behøver som byggesteiner, brukes overskuddet som energi. Proteinet er oppbygd av molekyler av aminosyrer som kan kombineres. Ni av ti aminosyrer er essensielle, noe som betyr at de er livsviktige og at vi må få dem i oss via maten. De fleste spiser en kost som inneholder nok eller for mye protein. Det er veldig uvanlig med proteinmangel i industrialiserte land.

Proteiner har forskjellig kvalitet. Enkelte matvarer har proteiner som inneholder en komplett blanding av livsviktige aminosyrer som kroppen behøver. Andre er ikke helt komplette, men sammen med andre matvarer blir det en god helhet. Protein fra kjøtt, fisk, egg og melk regnes til de kompette proteinene. I planteriket er det protein fra belgvekster som er mest komplette.

Les mer

Min Nestlé Club

Å ha et lite barn er fantastisk, men å være forelder innebærer også utfordringer og en hel del stress. Som medlem i klubben får du ta del av tips og idéer tilpasset barnets alder. I tillegg kan du bestille gratis smaksprøver samt få unike rabatter og tilbud.

  • Personlig innhold som er tilpasset barnets alder
  • Gratis smaksprøver
  • Rabatter og tilbud

Bli medlem

Lignende innhold