Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikkel
X
Rett protein kan forebygge allergier

Rett protein kan forebygge allergier

 

En allergisk reaksjon innebærer at kroppens immunforsvar reagerer feilaktig og "overdrevent" på stoffer som normalt sett ikke utgjør noen fare for kroppen, for eksempel kumelkprotein. Immunforsvaret oppfatter altså et ufarlig stoff som en trussel og setter i gang en voldsom forsvarsreaksjon: allergiske symptomer.

17. juni 2017

Når immunforsvaret først har blitt følsomt for et stoff, et såkalt allergen, beholder det et ”minne” av dette allergenet og vil i fremtiden gjenkjenne det som en trussel. Hvis immunforsvaret er følsomt og kommer i kontakt med allergenet, fører det til allergiske symptomer.

Det har lenge vært kjent at fremmede proteiner (f.eks. kumelkproteiner) kan utløse allergiske reaksjoner. Kumelkproteiner inneholder en større mengde proteiner, som kan forvandles til allergener, enn morsmelk.

Morsmelk har et svært svakt allergisk potensial. Den bidrar til å beskytte mot allergier og reduserer barnets følsomhet ved å fremme utviklingen av toleranse for fremmede stoffer.

Nestlés forskning og utvikling

Antallet barn med allergi øker hver dag rundt omkring i verden. Kunnskapen om hvor viktig det er med rett protein, gjør allergiforebygging sentralt i vår proteinforskning.

Les mer

Lignende innhold
Søk

Har du fortsatt ikke funnet
hva leter du etter?

Prøv vår nye søkemotor. Vi har alltid noe å tilby deg.