Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikkel
X
Hvilke proteiner skal jeg gi til barnet mitt?

Riktige proteiner og andre næringsstoffer for barnet ditt

 

Visste du at proteiner er det viktigste næringsstoffet for kroppens vekst og utvikling?

2. februar 2018

Visste du at proteiner er det viktigste næringsstoffet for kroppens vekst og utvikling? Kombinert med et variert kosthold (link to article 7, Babies need micronutrients diet), som også inneholder vitaminer, mineraler, karbohydrater og fett, sørger proteiner for at barnet ditt får i seg alle næringsstoffene det trenger for en sunn utvikling.

Hvilke proteiner skal jeg gi til barnet mitt?

Det finnes en rekke ulike typer proteiner, som morsmelkprotein, kumelkprotein, vegetabilsk protein, kjøttprotein og kornprotein. De første 6 månedene dekkes barnets proteinbehov ofte av morsmelk. Når barnet ditt spiser fast føde, kommer de animalske proteinene – som kjøtt, fisk, egg sammen med vekstproteiner fra grønnsaker og kornblandinger. Og siden det finnes proteiner i mange ulike matvarer, er det vanligvis enkelt å finne en proteinkilde som barnet ditt liker.

Hvilke proteinkilder inneholder også andre næringsstoffer?

Med den proteinrike maten vil barnet ditt også få i seg andre viktige næringsstoffer. For eksempel inneholder kjøtt mye jern, i saltvannsfisk er det både jod og omega-3-fettsyrer, og gjennom meieriprodukter får barnet i seg både kalsium, vitamin B2 og vitamin B12. Vekstproteiner fra kornblandinger og grønnsaker inneholder viktige vitaminer og karbohydrater. Et variert kosthold vil gi barnet ditt alle de proteiner og andre viktige næringsstoffer det trenger.

Les mer

Lignende innhold
Søk

Har du fortsatt ikke funnet
hva leter du etter?

Prøv vår nye søkemotor. Vi har alltid noe å tilby deg.