Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikkel
X
Starten og babyens første 1000 dager

Starten og babyens første 1000 dager

 

Barnets første 1000 dager i livet regnes fra befruktningsøyeblikket
og frem til barnet fyller 2 år.

9 måneder i magen (270 dager) + 2 år som lite barn (730 dager) = 1000 dager

27. juni 2017

Fra egg og spermie til barnehagebarn

1000 dager høres kanskje lenge ut, men tenk på alt som skal skje i løpet av denne tiden. Først kommer hele svangerskapet, så fødselen og deretter de to første leveårene. Perioden omfatter flere forskjellige faser, og barnets behov endrer seg hele tiden. I mors liv får barnet næring via navlestrengen, etter fødselen begynner ammingen, og etter hvert skal barnet lære seg å spise fast føde. Alt dette i løpet av bare 1000 dager.

Hvorfor er de første 1000 dagene så viktige?

Sunn og tilstrekkelig næringstilførsel de første 1000 dagene er avgjørende for at barnet skal vokse, utvikle seg og ha det bra. Nyere forskning viser at denne perioden har betydning senere i livet. Riktig tilførsel av næringsstoffer de første 1000 dagene påvirker også barnets fremtidige helse. Derfor er det svært viktig at du som forelder er klar over hva barnet trenger i disse 1000 dagene, slik at du kan gi barnet en så god start i livet som mulig.

Lær deg alt om hvordan du gir barnet ditt den beste starten i livet!

Nestlé har lang erfaring med å arbeide med barn og ernæring. På denne siden har vi samlet informasjon som handler om de første 1000 dagene i barnets liv. Hvis du blir medlem av Min Nestlé Club får du tilgang til et individuelt kunnskapsprogram som er tilpasset og følger både dine og barnets skiftende behov i denne perioden. Vi vil gjerne hjelpe deg med å gi barnet den beste starten det kan få i livet. 

Les mer

Lignende innhold
Søk

Har du fortsatt ikke funnet
hva leter du etter?

Prøv vår nye søkemotor. Vi har alltid noe å tilby deg.