Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikkel
X

Uke 12 - barnets utvikling, din kropp, næring og tips

 

Dette er starten på andre trimester. Gratulerer!

29. november 2017

BARNETS UTVIKLING

Ved starten på andre trimester kan du nå se barnets ansikt. Og helt ærlig – for et nydelig ansikt! Benmargen er nå tilstrekkelig utviklet til å produsere sine egne røde blodceller, og vil nå overta for leveren. Den vil utføre denne oppgaven hele livet ut. Hvis barnet er en liten gutt, kan man allerede nå se penisen hans på ultralyden. Og vil du heller vente til barnet er født med å vite om det er gutt eller jente, bør du si fra slik at ingen ødelegger overraskelsen.

KROPPEN DIN

Gode nyheter: For de allerede fleste forsvinner plutselig kvalmen mot slutten av første trimester. Og enda en god nyhet: Hvis du har lengtet etter å kjenne barnets bevegelser, så kan man vanligvis det fra 4. måned. Men ikke bli bekymret hvis du ikke merker noe med en gang, og særlig ikke hvis dette er ditt første barn. Du vet kanskje ikke hvordan det føles. Det er ingen store bevegelser ennå, men mer som lette sommerfuglvinger som flagrer inni magen din. Og når du kjenner det, kan du stryke over magen din og hilse tilbake!

ERNÆRING

Det er mange matvarer som tilfører næringsstoffer som er viktige for utviklingen av barnets hjerne. B-vitaminer finnes i hvetekim, fisk og egg. Folat er viktig gjennom hele svangerskapet, og finnes i grønne bladgrønnsaker. Du finner essensielle fettsyrer i fet fisk og oljer fra raps og valnøtter. Snakk med legen/jordmoren din for å være sikker på at du spiser sunt og variert.

TIPS

Mange kvinner lurer på hva som kan skje hvis de blir syke i svangerskapet. Forkjølelse eller en urolig mage vil vanligvis ikke påvirke barnet. Men det er viktig å informere legen om sykdom fordi han eller hun vet hvilken behandling eller medisin som kan hjelpe den gravide uten å skade barnet. Du skal ikke ta medisiner uten å ha rådført deg med lege.  

Les mer om kosthold på helsedirektoratet.no

Les mer

Velg en bestemt uke

Min Nestlé Club

Å ha et lite barn er fantastisk, men å være forelder innebærer også utfordringer og en hel del stress. Som medlem i klubben får du ta del av tips og idéer tilpasset barnets alder. I tillegg kan du bestille gratis smaksprøver samt få unike rabatter og tilbud.

  • Personlig innhold som er tilpasset barnets alder
  • Gratis smaksprøver
  • Rabatter og tilbud

Bli medlem

Lignende innhold