Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikkel
X

Uke 14 - barnets utvikling, din kropp, næring og tips

 

Nå er barnet på størrelse med en grapefrukt! Har du merket noen bevegelser eller spark ennå? Hvis ikke vil du nok kjenne det i løpet av de neste ukene!

29. november 2017

BARNETS UTVIKLING

Denne uken utvikles berøringssansen. Barnet kan åpne munnen, og kan til og med rynke pannen! Bena er lengre enn armene. Og med lærhud under overhuden er huden i full gang med å utvikle seg. Skjoldbruskkjertelen fungerer og produserer skjoldbruskhormon. Fra nå av vil barnet ditt bli mye mer aktivt der inne i magen. Om du ikke har kjent at barnet beveger seg ennå, så gjør du det nok snart.

KROPPEN DIN

Hvis du føler deg vel om dagen, og det gjør mange gravide når de er kommet til andre trimester, så bør du utnytte det. Nå passer det fint å reise eller gjøre andre hyggelige ting sammen med partneren din. Du vil kanskje ikke kunne gjøre det senere i svangerskapet. Det er også et godt tidspunkt for belønning – dra til frisøren eller ta en helaften ute med venner. Du klarte deg gjennom første etappe! Så unn deg selv å gjøre noe hyggelig.

ERNÆRING

Det kreves litt ekstra for å tilfredsstille sukkersuget når du er gravid, og særlig hvis suget er sterkere enn til vanlig. Det skader ikke å spise dessert så lenge det ikke blir for mye. Vil du spise noe søtt som også er sunt, bør du velge frisk frukt, desserter laget av melk, vanlig fettfri yoghurt (0 %) og tørket frukt (helst uten tilsatt sukker). Svangerskapet er en flott tid, og det er viktig å kose seg! Men – alt med måte. Du kan jo velge blant sorbéer eller frossen yoghurt i stedet for iskrem.

TIPS

Har du lyst til å dra på ferie og lurer på om du kan? Null stress. Du kan fint dra på ferie i fjerde eller femte måned av svangerskapet. Du kan fremdeles bevege deg omtrent som vanlig og gjøre stort sett det du vil. Viktig å huske på: Husk å stoppe og ta pause annenhver time når du er på bilferie. Dette skjer nok automatisk ettersom du drikker mer væske nå enn til vanlig. Du bør ikke sitte for lenge med bøyde ben. Graviditeten kan føre til at det lettere dannes en blodpropp. Og du bør reise deg opp og stå regelmessig, spesielt hvis du reiser med fly (du kan fly helt frem til sjuende måned).  Det er ingen risiko i seg selv å reise til varmere klima, men det kan være mindre behagelig med stor mage. Husk at det ofte er dårligere helsevesen og hygieniske forhold enn hjemme. Det kan være fare for infeksjon. 

 

Merk: Hvis du må ta sprøyter eller du trenger reisesyketabletter, så er dette noe du må diskutere med legen din.

Les mer om kosthold på helsedirektoratet.no

Les mer

Velg en bestemt uke

Min Nestlé Club

Å ha et lite barn er fantastisk, men å være forelder innebærer også utfordringer og en hel del stress. Som medlem i klubben får du ta del av tips og idéer tilpasset barnets alder. I tillegg kan du bestille gratis smaksprøver samt få unike rabatter og tilbud.

  • Personlig innhold som er tilpasset barnets alder
  • Gratis smaksprøver
  • Rabatter og tilbud

Bli medlem

Lignende innhold