Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikkel
X

Uke 19 - barnets utvikling, din kropp, næring og tips

 

Nå veier den lille leieboeren ca. 335 g – omtrent like mye som en grapefrukt. Og er helt fantastisk!

29. november 2017

BARNETS UTVIKLING

Det skjer mye på vekstfronten om dagen, så selv om barnet ditt er veldig aktivt, så sover det også mye. Faktisk inntil 20 timer i døgnet! Det følger ikke nødvendigvis din rytme heller, så det vekker deg kanskje om natten med alle bevegelsene sine. Stryk lett over magen og snakk med barnet når det skjer. Da roer det seg kanskje, og dere kan begge få dere litt mer søvn. Barnet er ikke særlig stort, så det har god plass til å bevege armer og ben, og det sparker, trår, snur seg og turner rundt der inne. Når det skal forandre stilling, skyver det føttene mot livmorveggen. Det er da du kan se de merkelige kulene på magen. Husk å stryke over kulen for å vise barnet ditt at du er der! 

KROPPEN DIN

Selv om kroppen din nærmest jobber på autopilot, er det noen ting som må avgjøres. Dersom du ikke allerede har gjort det, må du snakke med legen/jordmoren din om hvordan du vil føde og hvor du ønsker å gjøre det. Dersom det er flere sykehus i nærheten av der du bor, kan det være fint å undersøke litt om de ulike sykehusene før du/dere søker om fødeplass.

ERNÆRING

Kjøtt eller fisk? Hvis du er normalvektig, kan du spise det meste. Det er viktig å spise variert, så kos deg (så lenge det er matvarer du kan spise når du er gravid). Hvis du må passe på hva du spiser, bør du velge magert kjøtt som fjærfe uten skinn, og magre stykker av rødt kjøtt som biff. Du bør også spise fisk to ganger i uken, og variere fiskeslagene. Fiskefett er nødvendig for utviklingen av barnets hjerne. Men det er altså viktig å spise ulike fiskeslag.

TIPS

Hurra! Du er halvveis i svangerskapet. Nå kan du gjerne skryte litt av deg selv! Du har tross alt klart noe helt fantastisk. I likhet med de fleste blivende mødre er det selvsagt mye du lurer på – hva skjer for eksempel fremover. Det er derfor du bør melde deg på et svangerskapskurs. Mye usikkerhet forsvinner når du vet hva som skjer. I tillegg er det ekstra nyttig å kunne snakke med andre som også venter barn.

Les mer om kosthold på helsedirektoratet.no

Les mer

Velg en bestemt uke

Min Nestlé Club

Å ha et lite barn er fantastisk, men å være forelder innebærer også utfordringer og en hel del stress. Som medlem i klubben får du ta del av tips og idéer tilpasset barnets alder. I tillegg kan du bestille gratis smaksprøver samt få unike rabatter og tilbud.

  • Personlig innhold som er tilpasset barnets alder
  • Gratis smaksprøver
  • Rabatter og tilbud

Bli medlem

Lignende innhold