Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikkel
X

Uke 26 - barnets utvikling, din kropp, næring og tips

 

Hurra – omtrent på denne tiden vil barnet ditt åpne øynene for første gang!

29. november 2017

BARNETS UTVIKLING

Barnets hode er nå over 7 cm i diameter og på størrelse med en liten appelsin, og det veier rundt 900 g. Kroppen blir stadig mer lubben fordi det lagrer underhudsfett til tiden etter fødselen. Håret og neglene vokser, og nede i tannkjøttet er de fremtidige melketennene dekket av emalje. Barnet har en velutviklet griperefleks og kan ta et godt tak i navlestrengen. Noen ganger drar det den lystig frem og tilbake. Men ikke bekymre deg – dette er helt normalt og absolutt ikke farlig!

KROPPEN DIN

Åh, kvelden. Du er endelig i ferd med å sovne.  Men det er ikke barnet ditt! «Hvorfor beveger ingen seg? Hvor ble det av den deilige vuggebevegelsen? Greit, da lager jeg bevegelsen selv!» virker det som den lille sier, og viser tydelig at hun er der – akkurat når du helst bare vil sove. Dette er hyggelig for faren, som gjerne vil kjenne barnet bevege seg. Men hva med deg? Ikke rart du ofte føler deg trøtt og sliten om dagen! Nå som kulen blir stadig større, blir det også vanskeligere å finne en behagelig sovestilling. Du klarer sikkert ikke å sove på magen lenger. Du bør heller ikke sove på ryggen siden livmoren kan presse på den store blodåren i ryggen og hindre blodgjennomstrømningen. Den mest praktiske liggestillingen de neste ukene er på siden. Legg en pute mellom knærne, så blir det mer komfortabelt.

ERNÆRING

Hvis du er plaget med sure oppstøt og halsbrann om natten, kan du bruke en ekstra pute for å heve hodet litt. Og spis bare et lett måltid til kvelds.  Vær forsiktig med fett. Det kan nemlig forsinke fordøyelsen og forsterke fordøyelsesproblemene, som igjen forstyrrer søvnen. Og unngå sterkt krydret mat. Spis flere små måltider i løpet av dagen, og et lett måltid én time før du legger deg.

TIPS

Akkurat slik du kjenner at kulen er blitt strammere i det siste, begynner det også å bli litt liten plass for barnet i magen. Snart er det slutt på barnets lykkelige saltomortaler i et stort kar med fostervann. Så du trenger ikke bekymre deg hvis barnet beveger seg litt mindre enn før. Men hvis du ikke kjenner noen bevegelser fra barnet i løpet av lang tid (rundt 8 timer), bør du straks oppsøke lege for å sjekke at alt er i orden.

Les mer om kosthold på helsedirektoratet.no

Les mer

Velg en bestemt uke

Min Nestlé Club

Å ha et lite barn er fantastisk, men å være forelder innebærer også utfordringer og en hel del stress. Som medlem i klubben får du ta del av tips og idéer tilpasset barnets alder. I tillegg kan du bestille gratis smaksprøver samt få unike rabatter og tilbud.

  • Personlig innhold som er tilpasset barnets alder
  • Gratis smaksprøver
  • Rabatter og tilbud

Bli medlem

Lignende innhold