Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikkel
X

Uke 27 - barnets utvikling, din kropp, næring og tips

 

Barnet ditt skal vokse ganske mye mer, men nå er han like lang som avstanden mellom hånden og albuen din.

29. november 2017

BARNETS UTVIKLING

Barnet ditt må vokse mer. Alt er på plass i åndedrettssystemet for at det skal puste, men det er likevel ikke modent nok til faktisk å gjøre det. Lungene er fordelt på 17 nivåer som danner bronkietreet, men det ville vært for vanskelig å puste hvis barnet skulle bli født nå. Luftblærene er fremdeles ikke ferdig utviklet, og det er heller ikke nok surfaktant (et stoff som dekker innsiden av alveolene, hjelper til å åpne luftblærene og reduserer overflatespenningen) – ikke før i uke 35. Så slapp av mens barnet ditt vokser litt til.

KROPPEN DIN

Det har gått 29 uker siden sist du hadde mensen – de fleste kvinner synes det er helt greit med en pause! Uke 29 av amenoré betyr uke 27 av svangerskapet. Har du forsøkt å se for deg hvor stort barnet ditt er nå? Vel, hun er omtrent 34 cm fra topp til tå. Se for deg at hodet hennes er på størrelse med en liten appelsin. Og hun er helt sikkert nydelig!

ERNÆRING

Er det vanskelig å sove godt? Du er ikke alene. Det er dessverre helt normalt. Men det er noen tips du kan prøve i matveien som kan gi deg bedre søvn. Hvis du er plaget med sure oppstøt og halsbrann, og det er derfor du ikke sover så godt, kan det hjelpe å bruke en ekstra pute eller sove nærmest sittende! Samtidig kan du spise bare et lett måltid til kvelds slik at du ikke legger deg på full mage. Og blir du sulten senere, kan du spise en fettfri yoghurt og litt syrefattig frukt, eller en skive helkornbrød.

TIPS

Selv om dette ikke er ditt første barn, kan det likevel være nyttig å delta på et svangerskapskurs. Forskerne gjør stadig nye oppdagelser som kan være til hjelp i svangerskapet og forløsningsmetodene endres stadig. Det kan hjelpe å forstå forandringene som skjer i kroppen under riene og forløsningen, og å lære noen gode avslapningsteknikker som kan dempe engstelsen når tiden er inne. Andre gode grunner til å melde deg på et svangerskapskurs? F.eks. at du skal føde på et annet sted denne gangen og/eller det er noen år siden du fødte sist. 

Les mer om kosthold på helsedirektoratet.no

Les mer

Velg en bestemt uke

Min Nestlé Club

Å ha et lite barn er fantastisk, men å være forelder innebærer også utfordringer og en hel del stress. Som medlem i klubben får du ta del av tips og idéer tilpasset barnets alder. I tillegg kan du bestille gratis smaksprøver samt få unike rabatter og tilbud.

  • Personlig innhold som er tilpasset barnets alder
  • Gratis smaksprøver
  • Rabatter og tilbud

Bli medlem

Lignende innhold