Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikkel
X

Uke 7 - barnets utvikling, din kropp, næring og tips

 

Barnet ditt er allerede hele 15 mm langt, og er i full aktivitet selv om du ikke merker det.

29. november 2017

BARNETS UTVIKLING

Med de første musklene på plass begynner barnet nå å bevege seg litt, om enn ufrivillig. Ben og armer vokser, albuer dannes, og tær og fingrer begynner å se ut som «ordentlige» tær og fingrer. Alt med synet utvikles også som det skal. Synsnerven fungerer i praksis nå, og den reagerer så vidt på forskjeller i lys. Det skjer mange små forandringer denne uken!

KROPPEN DIN

Det stemmer faktisk at du kan få et sug etter sylteagurker. Ting du likte før du ble gravid, vil du kanskje mislike nå. Selv favorittparfymen kan få deg til å rynke på nesen.  Vanene dine kan forandre seg fordi nye hormonnivåer påvirker lukte- og smakssansen. Så nå er det kanskje sylteagurker som gjelder. Dessverre kan du også oppleve det motsatte av sug. Mange blivende mødre er sterkt plaget av kvalme, særlig om morgenen.

ERNÆRING

Det kan passe fint å innføre et mellommåltid nå, i tillegg til de faste måltidene. Kroppen din påvirkes av naturlige hormoner, og har allerede tenkt tanken. Den skal nemlig lagre litt fettvev og forberede seg til de siste månedene av svangerskapet og deretter til ammingen. Et lite mellommåltid på rundt 200 kalorier – tilsvarende 1/6 av en smurt bagett med skinke, eller en yoghurt med litt müsli og en frukt – er nok til å dekke det ekstra energibehovet til deg og barnet ditt. 

TIPS

Har du følt deg uvel på ettermiddagen? «Morgenkvalme» kan oppstå når som helst på døgnet. Denne kvalmefølelsen kan skyldes lavt blodsukker. Når du føler deg litt bedre, kan du prøve å innføre det mellommåltidet vi snakket om. Hvis du pleier å kaste opp, bør du drikke litt eple- eller appelsinjus for å erstatte væsken du har mistet, eller du kan suge på noen knuste isbiter. Fortell legen din om det også, så får du kanskje noen gode råd.

Les mer om kosthold på helsedirektoratet.no

 

Les mer

Velg en bestemt uke

Min Nestlé Club

Å ha et lite barn er fantastisk, men å være forelder innebærer også utfordringer og en hel del stress. Som medlem i klubben får du ta del av tips og idéer tilpasset barnets alder. I tillegg kan du bestille gratis smaksprøver samt få unike rabatter og tilbud.

  • Personlig innhold som er tilpasset barnets alder
  • Gratis smaksprøver
  • Rabatter og tilbud

Bli medlem

Lignende innhold