Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikkel
X
Vær to om barnets utvikling

Vær to om barnets utvikling

 

Uansett hvordan dere deler på ansvaret hjemme når det gjelder foreldrepermisjon og husarbeid, gjelder det å utnytte at dere er to. Det gjør livet morsommere og enklere, og det er også en trygghet for hele familien hvis begge partene er like kjent med og nær i omsorgen for barnet.

18. juni 2017

Spesielt i begynnelsen kan det være vanskelig å se hvordan man som partner kan gjøre noe særlig for det lille barnet, ut over alt det praktiske som å handle, lage mat, gjøre rent og legge til rette for at mor og barn får ro ved amming og finner gode søvnrutiner.

Vi tror likevel det er bra om dere helt fra begynnelsen finner anledninger der partneren og barnet kan utvikle nærhet. Det gir også mamma anledning til å være litt alene og hvile litt.

Bleieskift og hvile er to muligheter til nærhet og kontakt som partneren like godt kan ta ansvar for som moren. Denne tiden med barnet kommer til å gå fort – så utnytt tiden. Nærhet kommer gjennom tett kontakt.

Et annet område der du som partner kan være ekstra viktig, er i språkutviklingen. I tillegg til taletrening finnes det tegn for små barn – det fremmer barnets språkutvikling, gjør det mulig for barnet å gjøre seg forstått og er kjempemorsomt. Det er en grunn til at små barn liker Lille Petter edderkopp.

Vær så mye sammen med barnet som du kan. Det er det morsomste som finnes.

Les mer

Lignende innhold
Søk

Har du fortsatt ikke funnet
hva leter du etter?

Prøv vår nye søkemotor. Vi har alltid noe å tilby deg.