Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikkel
X
Viktig å vite som nybakt far

Viktig å vite som nybakt far

 

Av naturlige grunner er det ofte moren som ammer, som er hjemme med barnet den første tiden, men det er viktig at du som partner også er aktiv i denne perioden for å utvikle nærhet og tilknytning til barnet. Når du siden skal ha permisjon, vil overgangen bli mye enklere for deg og barnet når dere allerede er godt kjent.

18. juni 2017

Vi vil gjerne slå et slag for at barnet har hudkontakt med begge foreldrene sine. Det er flere fordeler med å amme hud mot hud – det fremmer tilknytningen, roer hjerterytmen, gir mer stabil kroppstemperatur og styrker utviklingen av immunforsvaret. Og dessuten er det koselig.

Hvordan skal du som partner finne anledninger til denne gode hud mot hud-kontakten?

  • En perfekt anledning er når barnet skal bade, at dere rett og slett bader sammen, og at du lar det lille barnet hvile på magen din i vannet.
  • Når barnet skal ta en lur, kan det sove på din mage. Det er en vidunderlig følelse å ha sitt lille barn sovende rett mot huden på magen.
  • Fra 6 måneders alder gir dere kanskje barnet tilskuddsblanding innimellom? Å la barnet drikke fra flaske går fint å kombinere med kroppskontakt.
  • Babymassasje – de fleste barn elsker å bli massert. Men det må skje veldig mykt og forsiktig. Be om råd og tips på helsestasjonen.

Vil du lese mer om fordelene med hud mot hud? Her er en artikkel til.

Lykke til!

Les mer

Lignende innhold
Søk

Har du fortsatt ikke funnet
hva leter du etter?

Prøv vår nye søkemotor. Vi har alltid noe å tilby deg.