Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikkel
X
WHO-koden

WHO-koden

 

WHO anbefaler morsmelk som eneste næring de første 6 månedene. Nestlé støtter fullt ut både dette og fortsatt amming kombinert med innføring av variert kost i henhold til råd fra helsestasjon eller fastlege.

27. juni 2017

Morsmelk er det beste for det lille barnet. Den inneholder akkurat det barnet ditt trenger, og når du ammer trenger du ikke bekymre deg for at barnet ikke får i seg nok næring. Forskning viser også at morsmelk beskytter barnet mot infeksjoner, og det finnes flere andre fordeler enn de rent ernæringsmessige for både mor og barn. Vi anbefaler at du snakker med helsestasjonen før du eventuelt bestemmer deg for ikke å amme. Der kan du også henvende deg for å få støtte og råd i ulike spørsmål om amming.

Hvis du av én eller annen grunn ikke kan amme eller velger ikke å gjøre det, så finnes det morsmelkerstatning. Kroppens produksjon av morsmelk reduseres hvis du ikke ammer eller når amming kombineres med morsmelkerstatning. Det er derfor vanskelig å endre en slik avgjørelse senere. Bruk av morsmelkerstatning koster mer og kan også være mindre praktisk siden melken må tilberedes, brukes og oppbevares i henhold til instruksjonene på forpakningen. Det er viktig å følge instruksjonene slik at barnets helse ikke utsettes for risiko.

Når du etterhvert starter med smaksporsjoner, er det viktig å velge alderstilpasset mat. På hjemmesiden vår finner du informasjon om mat og ernæring for små barn samt informasjon om Nestlés produkter.

Les mer

Lignende innhold
Søk

Har du fortsatt ikke funnet
hva leter du etter?

Prøv vår nye søkemotor. Vi har alltid noe å tilby deg.