Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Topic Page
X

Babyens utvikling de første 1000 dagene

Hva menes med de første 1000 dagene? Barnets første 1000 dager i livet regnes fra befruktningsøyeblikket og frem til barnet fyller 2 år. 9 måneder i magen (270 dager) + 2 år som lite barn (730 dager) = 1000 dager

Barn er små mirakler

De første 1000 dagene påvirker barnet hele livet

De første 1000 dagene begynner allerede i mors liv

Uttrykket at en gravid kvinne må ”spise for to” oppfattes ofte som at hun må spise dobbelt så mye for å dekke også barnets behov. Det er feil. Det dreier seg ikke om mengden mat. Det lille fosteret har andre behov enn en voksen kropp. Og det er mer følsomt. Uttrykket er derimot sant på den måten at moren må spise slik at både hennes og barnets næringsbehov blir dekket.

Les mer om ernæring under svangerskapet

Når barnet er født

Morsmelk er den beste maten for spedbarn frem til i hvert fall 6 måneders alder. Morsmelken er optimert for barnets ulike behov. Derfor anbefaler både vi og Verdens helseorganisasjon WHO utelukkende morsmelk til barnet de første 6 månedene. Morsmelk inneholder gunstige bakterier (probiotika) og en nøye avveid mengde protein, fett, karbohydrater, vitaminer og mineraler.

Les mer om amming

Fast føde på barnets betingelser

Når barnet er seks måneder, er det på tide å introdusere fast føde. For noen barn kan det være et vanskelig steg, mens for andre er det interessant og velkomment. Fra et helseperspektiv er det viktig. Nå er tiden inne for å begynne å skape vaner som vil legge grunnlaget for at barnet skal vokse og utvikle seg som det skal. Å gi barnet gode vaner fra første stund legger også grunnlaget for god helse senere i livet.

Les mer om å starte med fast føde

Lignende innhold
Søk

Har du fortsatt ikke funnet
hva leter du etter?

Prøv vår nye søkemotor. Vi har alltid noe å tilby deg.