Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Verktøy
X

Beregn termindato

svangerskap

Når man skal regne ut hvor langt en graviditet er kommet, starter man med den første dagen i siste menstruasjon. Dette regnes som graviditetens første dag, selv om man egentlig ikke er gravid enda. Deretter teller man de følgende ukene.

Nyskjerrig på å vite når barnet ditt kommer?

Om du er gravid, ønsker du kanskje å vite når din lille krabat kommer til verden. Å ville vite når ens barn kommer er vanlig, og blant noe av det første man ønsker å vite etter man har blitt gravid. Ved å anvende vår kalkulator nedefor, kan du beregne din termin og se hvor langt inn i svangerskapet du er. Slik kan du allerede nå begynne å forberede deg på den fantastiske reisen du har i vente!

 

Når har jeg termin?

For å kunna beregne termin er det nødvendig at du husker datoen for den føste dagen av din seneste menstrasjon. Dette regnes nemlig som graviditetens første dag, til tross for at man egentlig ikke er gravid enda. Så gjennom å skrive inn denne datoen kan du raskt beregne termin, samt hvor langt inn i svangerskapet du har kommet.

 

Forbered deg til termindatoen

Når du har beregnet termindatoen, dukker det ofte opp flere spørsmål. Det er for eksempel vanlig å ville vite hva som skjer hver uke underveis i svangerskapet. En graviditet pleier å bli inndelt i tre deler. Det første trimesteret forløper fra den første uken til og med uke 12. Den andre fra uke 13 til 27, og det tredje fra uke 28 til barnets fødsel. 

Under det første trimesteret er det mye som skjer i kroppen, da embryoet utvikles fra én celle til ett foster med alle kroppsdeler på plass. Å tenke over hva man spiser er derfor viktig allerede i denne perioden. Det er eksempelvis viktig å spise mye fisk, men den skal ikke inneholde miljøgifter.  

Det andre trimesteret er også begivenhetsrikt, da fosteret har fått litt mer vann omkring seg og kan bevege seg mer uhindret.  Under denne perioden kan det være en god idé å begynne å se etter gravidklær, da kroppen nå har begynt å endre form. 

Under den siste delen av graviditeten, det tredje trimesteret, begynner termindatoen å nærme seg. Fosteret skulle nå, med stor sannsynlighet, kunne overleve om det skulle fødes .  Under denne perioden kan det derfor være bra å begynne å forberede seg til termindatoen og sin kommende tid som mamma.

 

Husk å gå til jordmor for det sikreste resultatet

Det er viktig å huske at den sikreste måten å beregne graviditeten er gjennom ultralyd. Om du går til en jordmor, kommer du således til å kunne beregne termindato med stor sikkerhet.

Søk

Har du fortsatt ikke funnet
hva leter du etter?

Prøv vår nye søkemotor. Vi har alltid noe å tilby deg.