Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Merkevare
X

min Grøt

God næring for små mager

Små barn vokser og utvikler seg fort de første leveårene. De har et stort næringsbehov, men magen er forholdsvis liten. Det betyr at de må spise oftere og ha en mer næringsrik kost enn hva vi voksne har behov for. Derfor er Nestlés grøt beriket med jern, kalsium, vitamin D og jod. Grøtene er selvsagt uten tilsatt sukker, og med bare naturlig sødme fra melken, kornene og evt. tørkede fruktbiter. Nå også med bare raps-og solsikkeolje!

Grøt passer perfekt som del av første matintroduksjon, er et godt og næringsrikt måltid gjennom oppveksten og lørdagsgrøten er en norsk tradisjon livet ut.

 

 

Les mer her om vores grøt og velling

Se svar på dine spørsmål om vores grøt och velling

Fullkorn og sunn fiber

Fullkorn og fibre er også bra for små barn, men i begrensede mengder. Fullkornsvariantene blant barnematproduktene er tilpasset barnet alder og har en tilpasset fibermengde. Hvis barnet spiser disse behøver hun eler han ikke å spise så mye andre fullkornsprodukter i form av brød, pasta og andre gryn.

Les mer om fullkorn og fiber

1 av 10 barn i Norge har jernmangel

Barn blir født med et jernlager som holder frem til de er omtrent 6 måneder gamle. Deretter er det viktig at barnet får i seg nok jern fra kosten, ettersom morsmelk alene ikke dekker barnets jernbehov. Jern er et viktig mineral som bidrar til barnets normale kognitive utvikling. En porsjon Nestlé grøt gir ca. 37% av barnets daglige jernbehov.

Les mer om jern

Vår historie - Nestlé grøt siden 1867

Les hvordan alt startet med vår grunnlegger Henri Nestlé sitt prisbelønnede produkt som skulle bekjempe et folkehelseproblem

 Vår historie

Mettende måltid til å spise selv

Min grøt er perfekt til frokost, mellommål eller kvelds. Noen liker den også til lunsj. Den er enkel å tilberede og lett for barnet å spise med skje. Det finnes varianter fra 4 måneder for barnets aller første smaksporsjoner til fullkorngrøt anbefalt fra 3 år.