| Kontakt

Du er alltid velkommen til å kontakte oss på barnemat@no.nestle.com eller på telefon 800 80 730.

| WHO-koden

barnemat

WHO anbefaler morsmelk som eneste næring de første 6 månedene. Nestlé støtter fullt ut både dette og fortsatt amming kombinert med innføring av variert kost i henhold til råd fra helsestasjon eller fastlege.

Fortsett

1000 dager
for livet

De første 1000 dagene legger grunnlaget for resten av barnets liv. Vi har arbeidet med barn og helse i 150 år med målsetningen om at alle barn skal ha samme mulighet til å vokse og ha det bra. Vår informasjon, vår barnemat og vårt personlige kunnskapsprogram Min Nestlé Club har alle som mål å hjelpe deg og barnet ditt slik at de første, viktige 1000 dagene i livet blir så gode som mulig

Hva menes med de
første 1000 dagene?

Barnets første 1000 dager i livet regnes fra befruktningsøyeblikket
og frem til barnet fyller 2 år.
9 måneder i magen (270 dager) + 2 år som lite barn (730 dager) = 1000 dager

Fra egg og spermie til barnehagebarn

1000 dager høres kanskje lenge ut, men tenk på alt som skal skje i løpet av denne tiden. Først kommer hele svangerskapet, så fødselen og deretter de to første leveårene. Perioden omfatter flere forskjellige faser, og barnets behov endrer seg hele tiden. I mors liv får barnet næring via navlestrengen, etter fødselen begynner ammingen, og etter hvert skal barnet lære seg å spise fast føde. Alt dette i løpet av bare 1000 dager.

Hvorfor er de første 1000 dagene så viktige?

Sunn og tilstrekkelig næringstilførsel de første 1000 dagene er avgjørende for at barnet skal vokse, utvikle seg og ha det bra. Nyere forskning viser at denne perioden har betydning senere i livet. Riktig tilførsel av næringsstoffer de første 1000 dagene påvirker også barnets fremtidige helse. Derfor er det svært viktig at du som forelder er klar over hva barnet trenger i disse 1000 dagene, slik at du kan gi barnet en så god start i livet som mulig.

Lær deg alt om hvordan du
gir barnet ditt den beste starten i livet!

Nestlé har lang erfaring med å arbeide med barn og ernæring. På denne siden har vi samlet informasjon som handler om de første 1000 dagene i barnets liv. Hvis du blir medlem av Min Nestlé Club får du tilgang til et individuelt kunnskapsprogram som er tilpasset og følger både dine og barnets skiftende behov i denne perioden. Vi vil gjerne hjelpe deg med å gi barnet den beste starten det kan få i livet.

Vil du lese mer om vår barnemat her i Norden?

De første 1000 dagene påvirker barnet hele livet

  • SVANGERSKAPET
  • NÅR BARNET ER FØDT
  • FAST FØDE PÅ BARNETS BETINGELSER

Maten for livet – dette mener barna selv om saken

Brystmelk-
Protein
for en god
start i livet

Hva vet du om det næringsstoffet som er viktigst for barnet ditt?

Det er først de siste årene medisinske eksperter og forskere fullt ut har forstått hvor viktig protein er for barnas sunne utvikling. Nestlé driver bred forskning rundt omkring i verden om barn og helse.
Under har vi samlet artikler som oppsummerer den nyeste forskningen om hvor viktig det er at barnet får rett type protein i rett mengde.

  • Protein – hvilken type og hvor mye er optimalt for et lite barn?
  • Protein er viktig for barnets vekst og utvikling
  • Rett protein kan forebygge allergier
  • Proteinets betydning for barnets vekt
  • Slik vokser barnets hjerne
  • Optimal kost for spedbarn og småbarn
  • Protein er nødvendig for barnets vekst


Visste du at …


Du kan påvirke barnets arvede helse med kosten?

Barnet arver mye av foreldrene sine. Personlige egenskaper, utseende og enkelte helsemessige forutsetninger. Men helsen påvirkes også av andre faktorer, i stor grad av den kosten barnet får. Faktum er at en god næringstilførsel ikke bare påvirker barnets helse her og nå; den kan også påvirke utviklingen av helsen senere i livet. Arven din kan du ikke gjøre noe med, men kosten kan du påvirke!

Slik påvirkes arven av kosthold og miljø

Du kan påvirke enkelte av barnets gener gjennom kosten du gir barnet, og hvilket miljø det har rundt seg. Blant det som kan påvirkes, er stoffskiftet, immunforsvaret og den intellektuelle utviklingen. Læren om hvordan genene utvikler seg gjennom variasjoner av kosthold, miljø og livsstil kalles for epigenetikk.