Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Topic Page
X

Protein

Hva vet du om det næringsstoffet som er viktigst for barnet ditt? Det er først de siste årene medisinske eksperter og forskere fullt ut har forstått hvor viktig protein er for barnas sunne utvikling.

Maten for livet

Proteiner er livets byggesteiner

Medisinske eksperter og forskere mener at protein er det viktigste næringsstoffet, ikke bare for barnets vekst, men også for barnets helse og utvikling. Videre mener de at den kvaliteten og kvantiteten av proteiner som barnet får i seg gjennom kosten tidlig i livet, kan påvirke helsen også når barnet blir eldre.

Alt du trenger å vite om protein

Protein – hvilken type og hvor mye er optimalt for et lite barn?

De siste årene har forskningen om morsmelk gått fremover. Ny kunnskap viser hvor komplekst og avansert den ernæringsmessige sammensetningen er forbundet med barnets varierende behov. Det næringsstoffet som endres mest, er protein.

Les mer om de forskjellige protein

Protein er viktig for barnets vekst og utvikling

Medisinske eksperter og forskere betrakter protein som et av de viktigste næringsstoffene, ikke bare for barnets vekst, men også for barnets utvikling.

Les mer om proteinets rolle

Rett protein kan forebygge allergier

En allergisk reaksjon innebærer at kroppens immunforsvar reagerer feilaktig og "overdrevent" på stoffer som normalt sett ikke utgjør noen fare for kroppen, for eksempel kumelkprotein. Immunforsvaret oppfatter altså et ufarlig stoff som en trussel og setter i gang en voldsom forsvarsreaksjon: allergiske symptomer.

Les mer om protein og allergier

Proteinets betydning for barnets vekt

Forskere mener at rett type protein av rett kvalitet er viktig for å redusere faren for at et barn blir overvektig senere i livet.

Les mer om protein og vekt

Slik vokser barnets hjerne

Hvordan barnets hjerne utvikler seg, er avhengig av det genetiske anlegg og miljøet, men også av at barnet får optimalt med næring. Mange næringsstoffer er viktige i barnets første levemåneder, men det viktigste for utviklingen av hjernen er tilgang til rett type proteiner i optimal mengde.

Les mer om hjernens utvikling

Protein er nødvendig for barnets vekst

Kroppen er avhengig av næringsstoffet protein. Protein fungerer som byggesteiner i kroppens celler. For at et barn skal vokse og utvikle seg sunt, må maten som barnet spiser, inneholde kvalitetsprotein i passe mengde.

Les mer om protein og vekst

Om vårt beste protein hittil

NAN PRO 4

Vi hos Nestlé har utviklet NAN PRO 4 med vår spesielle proteinteknologi. Produktet med vårt beste protein hittil har alt som er nødvendig for å gi barnet et godt utgangspunkt for livet. NAN PRO 4 Melkedrikk er laget for barn fra 15 måneder. Den inneholder jern som bidrar til en normal kognitiv utvikling hos barn, og vitamin D som er viktig for en normal utvikling av barnets skjelett. Her finner du se typene næringstilskudd vi kan tilby. Vær nøye med å følge aldersanbefalingen som finnes på emballasjen.

Les mer

Lignende innhold